2009. január 20., kedd

Doboz- kicsit törökösen

Évekkel ezelőtt terveztem egy török kávéházat, ehhez a munkámhoz végzett kutatásomkor akadtam rá ezekre a mesés régi török rajzokra, képekre.
A cicás képet választottam dobozom díszítésére.
A képet a kívánt méretben kinyomtattam, körbe égettem és decoupage technikával felragasztottam a dobozra. (Nem kell megvenned a drága decoupage ragasztót, a tapétaragasztó is ugyanazt a célt szolgálja.) Majd több rétegben lakkoztam, a vizes bázisú parkettalakkot szeretem, mert szagtalan, gyorsan szárad, erős. Repesztőlakkal repesztés, majd patinázás (olajfesték+festőszer v. lenolaj).
A képen van egy kakukktojás, a szőnyeg, ő ugyanis egyiptomi, bocsi.

A képeket használhatjátok decoupage tecnikához, ha tetszenek.
(csak kinyomtatod a kívánt méretre)
De akár textilbe álmodva is gyönyörűek lennének.










Ha a fantáziátok beindult, én elértem célom, jó munkát.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a doboz. 1.kérdés:igazi kávéházat terveztél? 2.Milyen nyomtatód van,mert én régebben próbáltam nyomtatott képet d.ragasztóval dekupázsolni...összemosódott,abba is hagytam a kísérletezést

    VálaszTörlés
  2. Szia Martimez!
    1. Igazit, szuper hely lett, isteni teák, forró csokik, török kávé, vízipipa , mindez keleties hangulatban. Most nem tudom milyen a hely, sajna tulajdonos váltás volt.
    2. A nyomtatóm tintasugaras, az a titka a ragasztásnak, hogy gyorsan kell dolgozni és nem szabad a papírt nagyon eláztatni. A papírt is és a befogadó felületet is bekell kenni tapétaragasztóval aztán villámgyors rásimítás, majd óvatos buborék mentesítés.

    VálaszTörlés
  3. Szèp a dobozod, s ezek a mintàk is amiket feltettèl.A miniatùràk gyonyoruek de a csempèk se rosszak!

    VálaszTörlés

.