2009. január 7., szerda

Olvasónapló

Mit olvastam 2008-ban?
Zsuzsitól jött a kérdés.

Játék!
A szabályok:
1. Írd le annak az öt könyvnek a címét, amit 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg öt embert és értesítsd őket
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre
.
Tavaly nosztalgiázó kedvem volt, ami az olvasmányaimat illeti.
Több olyan könyvet is olvastam, ami tini koromban volt utoljára a kezemben.

1. Szabó Magda- Abigél, még most is ugyanúgy tetszett, mint régen. Próbáltam Bogim figyelmébe ajánlani, de jelen pillanatban a HSM őrületen túl nem lát (de azt legalább olvassa).
2. Szintén az emlékek jegyében: Defoe- Robinzon. Kiskoromban nem nagyon szerettem olvasni, ez volt az első könyv, ami elvarázsolt s utána már faltam a könyveket. Érdekes élmény volt újra olvasni, más érzéseket keltett bennem, mint emlékeztem, de jól esett.
3. Gyermeteg lelkem következő darabja: Harry Potter és a halál ereklyéi, azt hiszem tavaly háromszor olvastam el. Ki lehet nevetni, de imádon, ahogy ez a Rowling kisasszony ír.
Ha elakarok feledkezni gondjaimról, bajaimról, csak előkapom valamelyik Harry Pottert, máris elrepültem egy csudavilágba és már nem is vagyok mugli.
4. Judith Krantz- Örökölt szerelem I. II. Ezt a könyvet először ( szintén régen), filmen láttam.
A film lenyűgözött, de ahogy lenni szokott a könyv mégjobban. 1920- napjainkig tart a történet, egy festő modellről szól és persze a művészvilágról, szerelemről, érzelmekről. Olvasás közben is láttam azokat a csodálatos festményeket a lelki szemeimmel, amik a filmben megragadtak.
5. Na jó, beválogatok egy komolyabbat is: Betty Edwards- Jobb agyféltekés rajzolás
Félelmetes, hogy az agyunk mire lehet képes, és mennyire nem tudjuk még elménket használni.

Úgy látom a játék már begyűrűzött rendesen, így nem tudom tovább gurítani, de ha valaki még mégis szeretné leírni olvasmányait, örömmel veszem.

4 megjegyzés:

  1. Az egyes-kettes nálam is nagy kedvenc!!

    Mi az a HSM?

    VálaszTörlés
  2. A jobbagyféltekés...,engem is nagyon érdekel,de nincs időm elmenni a tanfolyamra,te tudsz róla valamit?Győrben szokott lenni?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudok róla, hogy terveznék Győrbe. Pesten vannak tanfolyamok elég húzós áron.
    Aki megteheti, annak ajánlom, a könyvben is szenzációs előtte- utána fotók vannak.
    Egyébként nem ördöngösség, csupán megtanít látni. Ha már megtudod fogni a ceruzát, rajzolni is tudsz, akarat és hozzáállás kérése. Erre szokták nekem mondani, én könnyen beszélek, hiszen könnyedén lerajzolok, lefestek bármit, gondolom ösztönösen jobbagyféltekés a látásom, de nagyon klassz dolognak tartom ezt a tanfolyamot.

    VálaszTörlés
  4. Köszi,Pest nekem messze van,Nyáron Veszprémben volt,30000/4nap...de csak most hallottam,talán ha lesz legközelebb ,és közelebb(mint Pest),elmegyek.Én is imádok rajzolni,de ahogy öregszem,az önbizalmam is fogy,ha volt egyáltalán.

    VálaszTörlés

.