2009. június 6., szombat

Mesélek magamról

Varázslat
Titkos szavak sorozat
50x60
olaj/vászon
.
"Csak kétféleképpen élheted az
életed. Vagy abban hiszel, a
világon semmi sem varázslat.
Vagy pedig abban, hogy a
világon minden varázslat”

( Albert Einstein)
.
Kiskeri játékra hívott, áruljak el magamról 7 dolgot.
Nem szedném pontokba az életem, helyette elmesélem...
.
Amit eddig még nem mondtam el senkinek, pedig magamban már rég megfogalmazódott, elmondom Neked történetem, okulásul, hogy mindig higgy magadban Te is és tudd életed minden mozzanatának oka van, a rossz történés vonzata is lehet pozitívum.
Hiszem, hogy mindennek oka, célja van, életünk minden mozzanata előre visz bennünket az úton, melyet nekünk jelöltek ki.
Mostani eszemmel már megértem az életemben mi miért történt:
Megszülettem, szép nagy egészséges baba lehettem volna, de a sorsom azt diktálta: ide tegyünk egy kis fricskát.
Orvosi műhiba-születési felkarbénulás.
Édesanyám gondos ápolásának, rengeteg tornásztatásának köszönhetem, hogy ma a kezem nem béna, de vannak korlátaim, amit én a hétköznapokban nem igazán veszek észre, mindent megtudok csinálni max. némely dologhoz másképp nyúlok mint Te.
Miért én?- Kérdeztem gyerekkoromban.
- Ezt majd kinövöm ugye? Olyan leszek mint a többiek.
- Szerettem volna a kezemet nyújtani, de inkább eldugtam.
Aztán felnőttem, s nem múlt el. Itt van velem, de ez a fricska sokmindenre megtanított az életben, hogy soha ne adjam fel és lehetetlen nincs csak tehetetlen. Én igazán hiszem, megtapasztaltam, hogy amit eltudok képzelni azt meg is tudom csinálni.
Mostani eszemmel már tudom ennek így kellet lennie, ez vitt előre az utamon a „majd én megmutatom, a „képes vagyok rá”, a „meg tudod csinálni”. Ennek köszönhetem, hogy festő lettem, s nem mondjuk könyvelő, hisz annak idején azért nem vettek fel a közgázra, mert nem tudtam gépelni.
Ha belegondolok a munkáimban olyan dolgokat csináltam, csinálok, amire kevés kétkezi nő képes, pl. voltam építésvezető egy építkezésen, 20 embert mozgatva, irányítva, gerendákon ugrálva.
Amikor kézműves foglalkozást tartok, vagy alkotótábort gyerekeknek, mindig mondom nekik, amit el tudnak képzelni azt megtudják valósítani. Hiszen az alkotás nem a kézzel kezdődik, az csak eszköz, mint az íráshoz a ceruza. Olyan nem létezik, hogy nincs kézügyességem (ha tudsz írni, vonalat húzni), csak olyan van, nem látom, nem tudom elképzelni.
Én megbarátkoztam a magam fricskájával, ha úgy tetszik hasznot húztam belőle, hisz így csodás az életem ahogy van. Miatta mentem arra amerre jártam, miatta találkoztam azokkal az emberekkel akik részei életemnek. Miatta van egy gyönyörű családom, szerető férjem, szép és okos gyerekem, olyan munkám amiben nem csak én lelem örömöm, még másoknak is örömet okozok.
Neki, ki írja életem forgatókönyvét, köszönöm a fricskát, megtanított az életre, előhozta értékeimet, megtanított élni, küzdeni.
Hokata
(ezt az írásom itt már olvashattad http://www.thesecret.hu/node/4308 )

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni soraidat, csupa pozitív gondolat, öröm és kitartás. Hát így messziről és ismeretlenül is, büszke vagyok rád! :o) Jó festővé születtél! :o)

    VálaszTörlés
  2. Bátor emberke vagy :-D ,én csak tudom,nekem is van fricskám,én is elfogadtam és engem is sokszor előre vitt.

    VálaszTörlés
  3. Remek ember vagy. Egy ilyen önvallomás milyen sok energiát tud adni az olvasónak:-) A soraid teis-tele vannak életigenléssel! Köszönöm, köszönjük:)))

    VálaszTörlés
  4. De jó, hogy ezt megosztottad!!! Nagyon köszönöm! Mindenképp felolvasom a gyerekeknek is...

    VálaszTörlés
  5. Hokata ez fantasztikus történet! Az a fantasztikus benne, hogy igaz minden szava! :))) Sok sikert a további gyönyörű munkádhoz, amivel örömet szerzel nekünk! Én is mindig így gondoltam, ha valaki mondta, hogy nem tud rajzolni, vagy ezt-azt elkészíteni, hogy olyan nincs, mindig meg kell próbálni! Köszi a bemutatkozást! :)))

    VálaszTörlés
  6. A legtöbb szenvedélyes emberről kiderült már eddig is, hogy valamiféle lépéshátránnyal kezdte az életét....
    Ami akkor fájdalmakkal és szenvedésekkel jár, később átfordul......és valóban, semmi nem történik ok nélkül.....
    Ha ezt felismerjük, már könnyebb mindenfajta nehézséggel szembenézni, mert egyre bátrabbakká és edzettebbekké válunk tőlük, és nem feltétlenül sorsbüntetések.......
    Példaértékű az életed, vagy inkább a makacsságod, kitartásod, erős szándékod és derűs hozzáállásod az élethez, jó volt olvasni a történeted..... :))

    VálaszTörlés

.