2011. július 14., csütörtök

A Vénusz szülöttjeinek

Vagyis nekem:)
A csodálatos Vénusz bolygóval készítettem két medált, az egyiket magamnak, és még valakinek, akinek a szívét még megszólítja. Elsősorban bika jegyű hölgyeknek ajánlom, hisz e jegy bolygója a Vénusz. Amikor először láttam ezt a képet a Vénuszról teljesen elámultam gyönyörűségén, s tudtam ebből ékszert kell készítenem, s íme ilyen lett


A medál 5 cm átmérőjű.
Ha Te is beleszerettél, írj bátran.

A Vénusz a második bolygó a Naptól, keringési ideje 224,7 földi nap. Nevét Vénusról, a szerelem római istennőjéről kapta. A Hold után a legfényesebb objektum az éjszakai égbolton.
A kalauzcsillagok közé tartozik, hiszen segítette az embereket utazásaik során a tájékozódásban. Emiatt nagyon kedvelt volt és szívesen adtak különféle hangzatos neveket neki, külön a reggel látható és külön az esti Vénusz számára, mint például a Hajnalcsillag és Esti csillag nevet, amelyből keletkezett a jól ismert Esthajnalcsillag elnevezése. A bolygó "csillag" elnevezése természetesen csak nem csillagászati értelemben, hanem általános, népies szóhasználatban állja meg a helyét. A Vénusz a Naprendszer egyetlen olyan bolygója, mely női alakról kapta a nevét. A Vénusz a Naprendszer négy Föld-típusú bolygójának egyike, ami azt jelenti, hogy jellemzően kőzetekből épül fel. Méretében és tömegében nagymértékben hasonlít a Földhöz, s emiatt gyakran hívják a Föld testvérének is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.