2012. március 2., péntek

Égi teljesség
A korona-csakra az emberben a legfelsőbb rendű tökéletesség székhelye.
Ez a hely az igazi otthonunk. Innen indul nagy utazásunk az életbe, és fejlődésünk végén ugyanerre a helyre érkezünk vissza. A legfelsőbb rendű csakránk tökéletesítését nagymértékben segíti az ibolyakék szín, amely a meditáció és az odaadás színe. Amíg a hat alsó csakra aktivizálásában mi is aktívan közreműködhettünk, a hetedik csakra esetében csak megnyílhatunk és az energiák szállítóivá válhatunk. A hetedik csakra kiteljesedésével a többi csakrában az utolsó gátak is feloldódnak és energiáik a legmagasabb frekvenciákon sugároznak.

Izzó föld
A medálon a gyökércsakra szimbóluma.
Ez a csakra szilárd talajt ad a lábunk alá,
amelyre felépíthetjük életünket, ugyanakkor gondoskodik
az alkotói tevékenységünkhöz szükséges energiáról.

Szerelem gyümölcse
Másokkal, főként a másik nem képviselőivel szemben nyitottak és természetesek vagyunk. Részt veszünk a teremtés legmélyebb örömeiben, az élet újra és újra csodálattal, lelkesedéssel tölt el bennünket. Érzéseink természetesek, cselekedeteink kreatívak, s ezzel gyümölcsözővé tesszük nemcsak a saját életünket, de a mások életét is.

Szíved melege
Szívünk energiái képesek megváltoztatni a környezetünket.
Kibékítik, gyógyítják és egyesítik a közelünkben élő embereket.
Természetes melegséget, kedvességet és boldogságot sugárzunk magunkból,
s ez megnyitja embertársaink szívét,
s lelküket bizalommal és örömmel tölti el.
Végtelen tenger
A torokcsakra fontos kapcsolatot tart fenn az alsóbb csakrák és a fej-csakrák között. Hídként szerepel a gondolataink és az érzéseink között, impulzusaink és a rájuk adott válaszok között, ezenkívül egyidejűleg a külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. A torok-csakrán keresztül fejezzük ki mindazt, ami bennünk van: vidámságunkat és szomorúságunkat, a szerelem, a boldogság, a félelem és a harag érzését, valamint gondolatainkat, meglátásainkat és belső világunk tapasztalatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.