2017. április 6., csütörtök

Na mi volt a kemencében 1.

 Az a baj, hogy egyre termékenyebb vagyok, egyre jobban élvezem, de hadakoznom az idővel, a várakozással, a türelemmel. Sajnos még nincs saját kemencém, így csak akkor égethetek, ha a Generációk Házában lehetőséget kapok rá, amiért nagyon hálás is vagyok. Így egy egy tárgy kigondolása és elkészülése között sajnos hónapok is eltelhetnek.
Egy kerámiát kétszer kell berakni a kemencébe, az először nyersen, majd bemázazva, hogy ne csak szép, de használható is legyen. A kemencében alulra kerülnek a nyers kerámiák, feljebb a mázazott tárgyak.

 Ők az első égetésükön vannak túl. A mintát mindig a nyers kerámiára festem, így az már ráégett a tárgyra, ha ezeket faliképeknek szánnám, ma rájuk is mondhatnám, hogy kész vannak, de mi enni szeretnénk belőle, meg mosogatni akarjuk, ezért hamarosan színtelen mázba fogom őket mártani, amitől fényesek, még erősebbek lesznek, és megbirkóznak még a spenóttal is :) Mázazva aztán megint eltöltenek majd egy napot az 1000 C°-on.


 A madárkás szettet már nagyon szeretném készen látni, most még csak az első égetésén van túl,
már elképzeltem ahogy oldalról becsúsztatva a tulipánokat beteszem a vázába. Remélem nem virágzik el addigra mire elkészül.

 Egy kedvenc gyors sütim receptje is tányérra került.
.
és jöjjenek akik már beértek a finisbe:
Mázazva, csillogósan, erősen, harcra készen.

 Az első az volt, hogy az új festőpalettám felavassam, 
ezen remekül keverhetem a színeket.
.
A tegnapi borongós nap után végre kisütött a nap. 
Lementem szedtem virágokat,
kezdődjék a fotózás......folytatás hamarosan :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

.